Start » Andalucia vastgoed - november 2016

Andalucia vastgoed - november 2016


Indien u deze e-mail niet kan lezen, klik hier

Introductie

Hallo iedereen,

Hier zijn we weer met de volgende nieuwsbrief na de drukke zomer. De herfst is aangebroken maar daar hebben we nog niet veel van gemerkt hier in Andalusië.

Het jaar is bijna voorbij en de cijfers van het afgelopen jaar qua toerisme en huizenverkoop voor de regio beginnen binnen te stromen, dit jaar ook weer in stijgende lijn!
Na de tweede smurfenfilm komt nu ook de derde eraan en het dorpje Júzcar valt mee in de prijzen.
De grotten van Nerja zijn al erg gekend in de streek, nu wordt er ook geïnvesteerd om ze de 21ste eeuw binnen te brengen door audiovisuele effecten toe te voegen.
Ooit al eens gaan duiken in een onderwatermuseum? Wie weet kan het binnenkort in Nerja, de plannen zijn alvast ingediend.
Het ‘Bioparc' van Granada heeft besloten om te investeren in een nieuw aquarium waar je meer soorten vissen kan gaan bewonderen.
Indien je nog niet de gelegenheid had om een tochtje te maken in het reuzenrad van Malaga hoef je je geen zorgen te maken, het tijdelijke rad zal vervangen worden door een permanent op een nieuwe locatie.
De aanloop naar de Second Home beurs is begonnen, wij zijn al volop aan het voorbereiden en binnenkort kan je ook gratis tickets verkrijgen via onze website. Hopelijk zien we jullie op de beurs in februari (11/02-13/02) op onze stand met nummer 315!

Veel leesplezier en tot binnenkort!

Geert & Patricia

 

 

 

Nieuwe Eigendommen

1. 16hc032 cover.jpg
16HC032 - Dorpswoning Riogordo
Slaapkamers: 4
Prijs: €210000
Ref. nr: 16hc032

Sfeervolle stadswoning , met een ligging direct aan een plein. Het centrum is op loopafstand en heeft parkeergelegenheid aan de weg. Recentelijk is ...

01 vooraanzicht.jpg
16HC035 Landelijke woning Salares
Slaapkamers: 4
Prijs: €325000
Ref. nr: 16HC035

Fantastische landelijke woning, met
indrukwekkende uitzichten, direct gelegen aan een natuurpark. Deze woning heeft
een zeer ruim terra ...

01 buitenaanzicht01.jpg
16HC033 - Vrijstaande woning in Riogordo
Slaapkamers: 4
Prijs: €349950
Ref. nr: 16HC033

Een ruim en vrij landhuis met fraaie uitzichten. Het zwembad met dip-pool, mooie bbq ruimte en groot terras, geeft een enorm vrij gevoel. Er is een ...

1. 16HC040 Cover.jpg
16HC040 – Riogordo nieuwbouw woningen op urbanisatie
Slaapkamers: Vanaf 2
Prijs: €178000
Ref. nr: 16HC040

Landelijk gelegen urbanisatie, slechts op 5 minuten rijden van een authentiek dorp. Dit project is uniek in zijn soort omwille van zijn zeer rustig ...

1. 16HC041 (Copiar).jpg
16HC041 – Riogordo nieuwbouw villa
Slaapkamers: 3
Prijs: €261000
Ref. nr: 16HC041

Net buiten een authentiek dorp, in een unieke urbanisatie, vindt u deze moderne villa. De woning is gedeeltelijk afgebouwd, maar kan in vier maande ...

1. 16HC044 (Copiar).JPG
16HC044 - Dorpswoning in Periana
Slaapkamers: 4
Prijs: €49000
Ref. nr: 16HC044

Nabij het platteland in het dorpje Periana, vindt u deze dorpswoning. De woning bestaat uit vier slaapkamers en twee badkamers. Op de beganegrond v ...

In prijs gedaald

1. 15hc020p 1huis.jpg
15hc020p - Canillas de Aceituno
Slaapkamers: 3
Prijs: €399950
Ref. nr: 15hc020p

Gedaald van 450.000euro naar 299.000euro!
Finca met paardenstallen en weides in Canillas de Aceituno. Deze finca werd volledig op één nivea ...

1.15HC079-reserved.jpg
15hc079 - Villa in Mondron
Slaapkamers: 3
Prijs: €212000
Ref. nr: 15HC079

Prijs is van 230.000euro gedaald naar 212.000euro!
Mooie vrijstaande woning gelegen in een kleine verkaveling vlakbij een typisch Spaans gehu ...

1.15HC083 - overzicht.JPG
Villa in Arenas - 15hc083
Slaapkamers: 3
Prijs: €299000
Ref. nr: 15hc083

Initiele prijs was 350.000euro, nu 299.000euro!
Fantastische villa op een rurale locatie met open zeezicht!
Het huis is bereikbaar via ...

1.15HC001 hoofdvilla.jpg
16HC038 - Villa in Riogordo
Slaapkamers: 4
Prijs: €445000
Ref. nr: 16HC038

Deze villa komt van 485.000euro, nu 445.000euro.
Kwalitatieve villa met 4 slaapkamers en 3 badkamers met zeer ruim overdekt terras. De villa ...

Second Home Beurs 2017

Heb je altijd al een droom gehad om iets te kopen in Spanje maar de eerste stap nog niet durven zetten? Dan verwelkomen we jullie graag ook dit jaar op de Second Home beurs te Gent op 11-12-13 februari (zaterdag t.e.m maandag). Op stand 315 kan je terecht voor een informele babbel en meer gerichte vragen voor mensen die al wat verder staan in hun oriënteringsproces.
Ook zal een vertegenwoordiging van het advocatenteam waarmee we nauw samenwerken aanwezig zijn om tal van juridische vragen te beantwoorden. Binnenkort kan je via onze website gratis tickets verkrijgen. Zeker iets om in de gaten te houden! Bekijk de second home website hier.

Onderwater duikmuseum

Goed nieuws voor de duikers onder ons. In Nerja werd een aanvraag ingediend voor een ‘onderwater-duikmuseum'. Ja, U leest het goed! Twee ervaren duikers kennen alle mooie plekjes en de schatten van de zeebodem hier in de buurt. Door hun project hopen ze ook het hele jaar door duikerstoerisme naar Nerja te trekken. Ze willen een gelijkaardig project op poten zetten zoals in Lanzarote. Hier zijn ze bezig aan een museum waar in totaal 400 beelden op de zeebodem geplaatst zullen worden, deze zullen het eerste onderwatermuseum van Europa vormen. De gemeente Nerja gaat nu onderzoeken of ze dit zullen toestaan. Wij hopen in elk geval dat het er zal komen, een blik op de beelden van andere onderwatermusea vind je hier.

De grotten van Nerja

In de grotten van Nerja zijn ze gestart met het aanleggen van een glasvezelnetwerk voor een ondergronds audiosysteem. Ze zijn hiermee de eerste grotten die gestart zijn met de aanleg van het netwerk met als doel de bezoekers een meer interactieve tour in de grotten te kunnen geven. Het plan zal in fases afgewerkt worden om de invloed op de grot zoveel als mogelijk te beperken. De bedoeling is dat deze iets langer dan een half uur zouden kunnen duren en dat er ook filmpjes en foto's geprojecteerd kunnen worden tijdens de rondleiding. Neem ook eens een kijkje op hun website.

Weetje: Het reuzenrad van Malaga

Iedereen die het afgelopen jaar in Malaga is geweest, heeft intussen het grote reuzenrad wel zien staan! Wat velen echter niet weten is dat het nooit de bedoeling was dat het rad permanent zou blijven aangezien de locatie van het rad op termijn voorzien is voor winkelruimtes en restaurants. Toch was het rad zo populair dat het bedrijf dat het geplaatst heeft op zoek is naar een andere locatie in de stad waar het rad permanent zou kunnen blijven. Wordt vervolgd...

Het toerisme in Andalucía groeit!

Ook de huizenmarkt trekt enorm aan: over heel Spanje gezien werden dit jaar 7/10 huizen-die gekocht worden door buitenlanders- verkocht in Andalusië! Er worden dan ook extra inspanningen geleverd door de provincie Malaga om deze tendens te consolideren. Zo is er een nieuw taalproject opgestart in samenwerking met het Britse consulaat om minstens 10.000 Spanjaarden -actief binnen de toeristische sector- de Engelse taal bij te brengen. (een hele uitdaging! :-) ) Er zullen ook meer gratis lessen aangeboden worden via culturele centra en educatieve instanties. In Malaga zijn ze de laatste hand aan het leggen aan de metroverbindingen die ervoor zullen zorgen dat de stad nog makkelijker te bereiken/te doorkruisen is. Ook zijn plannen goedgekeurd om Plaza Mayor (shoppingcentra gelegen net buiten de stad) verder uit te breiden met een groot outlet-complex.

Granada Biopark opent een nieuw basin

In Granada is een nieuw aquarium geopend met meer dan 250 tropische soorten. Onder andere kunnen krokodillen, haaien, vliegende vossen en pijlstaartroggen bewonderd worden. Ook is er een wandeling mogelijk door een kopie van een mangrove uit Borneo. Zo krijgen bezoekers een idee hoe een tropisch regenwoud en koraalrif eruit ziet. Het 12,5 miljoen euro kostende project is o.a. tot stand gekomen door een subsidie van de EU. Een ander mooi Biopark, lees: dierentuin, tref je aan in Fuengirola. Hier kan je hun website bekijken.

Het smurfendorp

Ben je op zoek naar een leuke uitstap met de kinderen? Dan is een uitstapje naar het smurfendorp misschien wel ideaal voor jullie. Het stadje Júzcar kreeg deze bijnaam nadat het dorp helemaal in smurfenblauw werd geschilderd als promotie voor de première van de smurfenfilm. Nu er een derde smurfenfilm op komst is wil ‘SONY pictures' investeren om opnieuw de première in het dorpje te laten plaats vinden. Momenteel is het enkel een blauw geschilderd dorp maar daar zal verandering in komen na de donatie van SONY. Zo willen ze een kabelbaan aanleggen en een avontuurlijk park creëren zodat het dorp een echte toeristische trekpleister kan worden. Ook willen ze voor de kinderen een ‘APP' ontwikkelen waarbij ze in het dorp op zoek kunnen gaan naar verborgen smurfen en hierdoor een prijs kunnen winnen. Ook Tripsadvisor schreef over Juzcar.

www.andaluciavastgoed.com – (0034)952-534481 – Avenida de los Cipreses 16 (Urbanización Cortijo San Rafael) – 29788 Frigiliana (Málaga)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

 • Getuigenis expats

  Ons Spanjeverhaal….

  We droomden er al een aantal jaren van, een huis in Spanje, als vakantiewoning en op termij ...

  Luc en vrienden

  Lees meer...

 • Huis in de kijker

  16HC032 - Dorpswoning Riogordo


  Sfeervolle stadswoning
  , met een ligging direct aan een plein. Het centrum is op loopafstand ...

  Lees meer...