Start » Andalucia vastgoed - nieuwsbrief juli 2016

Andalucia vastgoed - nieuwsbrief juli 2016


Indien u deze e-mail niet kan lezen, klik hier

Introductie

Hallo iedereen,
De zomer is van start gegaan en wij kunnen dagelijks genieten van de warme temperaturen.
Het uitgelezen moment om een nieuwsbrief te verzenden en enkele eigendommen in de kijker te zetten!
Spanje breekt de records van het aantal toeristen in 2016 en Andalucia krijgt een groot deel van de koek!
Vele mensen willen graag emigreren maar hebben nog geen idee hoe invulling te geven aan hun nieuwe leven, hieronder kan je het verhaal vinden van de Nederlandse Liz die haar perfecte oplossing vond.
In Malaga is er voor ieder wat wils, deze keer zetten we het muziekmuseum MIMMA in de kijker. Verder in Malaga heeft acteur Antonio Banderas besloten om te investeren in de haven van Malaga, wat zijn plannen zijn kan je verderop lezen.
Zonne-energie wordt steeds populairder, ook in de luchtvaart. De eerste trans-Atlantische vlucht landde onlangs in Sevilla.
‘De Morgen' zet met zijn rubriek ‘De Ronde van Spanje' bekende Vlamingen -die emigreerden naar Spanje- in de kijker.
Volgend jaar kunnen we de officiële opening vieren van een nieuwe B&B, Casa Utopia in Alcaucin! Benieuwd? Je kan er al eens van proeven...

Geert & Patricia

Veel leesplezier! Hasta pronto!

Eigendommen in de kijker

1. 15hc031 Cover.JPG
Dorpswoning in Almachar - 15hc031
Slaapkamers: 5
Prijs: €195000
Ref. nr: 15hc031

Ruime dorpswoning, centraal gelegen in het charmante dorp ‘Almachar'. Deze woning werd authentiek verbouwd in Marokkaanse ‘riad' stijl. Hiervoo ...

1.15HC083 - overzicht.JPG
Villa in Arenas - 15hc083
Slaapkamers: 3
Prijs: €299000
Ref. nr: 15hc083

Initiele prijs was 350.000euro, nu 299.000euro!
Fantastische villa op een rurale locatie met open zeezicht!
Het huis is bereikbaar via ...

1. facade 16HC017.JPG
Rijwoning in Caleta de Velez
Slaapkamers: 4
Prijs: €260000
Ref. nr: 16hc017

Kwalitatieve rijwoning gelegen in Caleta de Velez op wandelafstand van de kust, winkels en restaurants.Het pand beschikt over 4 slaapkamers, 1 badk ...

1. 16hc025p Cover.jpg
Penthouse in Frigiliana - 16hc025p
Slaapkamers: 3
Prijs: €249000
Ref. nr: 16hc025p

Ruim penthouse in Frigiliana met prachtig zicht over het dorp en de bergen vanop het dakterras.
Er is parking vlakbij het gebouw en het is s ...

1. 16hc024p Cover.jpg
Penthouse in Torrox - 16hc024p
Slaapkamers: 2
Prijs: €205000
Ref. nr: 16hc024p

Dit penthouse is gelegen in het hoogste gedeelte van Torrox Park, hierdoor beschikt het over prachtige zichten én privacy!
Het is ruim en er ...

1. 16hc023p Cover.jpg
Landelijke woning in Comares - 16hc023p
Slaapkamers: 3
Prijs: €175000
Ref. nr: 16hc023p

Landelijke woning vlakbij Comares. De villa beschikt over een zwembad en 2000 vierkante meter vlak en bruikbaar land met wijngaard. Het huis bestaa ...

Koopjes in Lecrin

Je wil emigreren maar weet niet wat te doen? Wees creatief!

Vele klanten hebben een droom om te verhuizen naar Spanje maar hebben nog geen idee hoe ze een invulling kunnen geven aan die droom. Ze werken vaak al vele jaren in België of Nederland en willen graag iets nieuws, maar wat dan? Een Nederlandse dame had hetzelfde probleem. Als bierliefhebster vond ze de lokale bieren niet echt ‘je dat' en zo kreeg ze het idee om zelf bier te gaan brouwen. België heeft een enorme biercultuur, Spanje heeft dat niet waardoor ze volop kon experimenteren met speciale bieren. Intussen brouwt ze zeer succesvol haar eigen bier in Comares: ‘La Cabra Azul'. Er wordt bier gemaakt met lokale producten zoals amandelbloesem en mango. Intussen is bier van ‘La Cabra Azul' populair geworden in de streek en gaat ze het nu ook in Nederland promoten. Benieuwd? Meer info kan je vinden op haar website.

Proeven van B&B Utopia

Er gaat binnenkort een nieuwe B&B van start in Alcaucin onder de naam ‘Utopia'. Officieel gaan ze open op 1 april 2017 maar als je graag al eens wilt 'proeven' van de B&B dan is dat reeds mogelijk op enkele data! Deze kan je terug vinden op onze blog samen met enkele sfeerbeelden! Wij wensen Elke en Guy alvast heel veel succes toe!!!

 ‘De Ronde van Spanje'

Deze keer gaat het niet over sport, het is de naam van een reeks die de krant ‘De Morgen' maakt over bekende Vlamingen die zijn uitgeweken naar Spanje...drie van hen hebben zich gesetteld in onze prachtige Axarquia-streek. Deze artikels met hun persoonlijke verhalen willen we jullie natuurlijk niet ontzeggen! Alain Grootaerts was als eerst aan de beurt, het artikel kan je hier terug vinden. Schrijver Stefan Brijs (Bekend van de Engelenmaker) doet zijn verhaal op 16 juli en ook Kris Hoflack (eindredacteur VTM nieuwsdienst) zijn artikel wordt gepubliceerd op 30juli.

De haven van Malaga breidt uit!

Antonio Banderas zijn liefde voor Malaga is algemeen bekend. De acteur werd er geboren en is geregeld te ‘spotten' in de stad. Hij zou nu ook graag willen investeren in de vernieuwde haven van Malaga. Er zijn gesprekken aan de gang om een nieuw theater te financieren. Het is nog pril maar we weten wel al dat het zou gaan om twee auditoria, eentje met 500 plaatsen en eentje met 200 plaatsen. Er zou aan het podium ook ruimte voorzien worden voor orkesten én een patio met verplaatsbare zetels. Wordt vervolgd.

 

Andalusië is populair

Er kan nu al een enorme stijging opgetekend worden in het aantal toeristen die Spanje in 2016 als vakantiebestemming gekozen hebben. Andalusië trekt 14,8% van de buitenlandse toeristen in heel  Spanje naar zich toe. Malaga zelf kan een stijging van 13% noteren. Hierdoor bereikte de stad een ‘all-time highest', dit heeft natuurlijk ook een positief effect op de tewerkstelling in de toeristische sector en heeft een grote impact op de lokale economie.
Ook in de immo-sector was er een stijging van het aantal verkopen op te merken, tijdens de maand maart is deze zelfs 24% gestegen ten opzichte van vorig jaar, Andalusië was hierin de streek met het hoogste aantal verkochte huizen.

MIMA : muziek beleven op een interactieve manier

Malaga is erg verscheiden op gebied van mogelijke uitstappen, er is voor ieder wat wils. Deze keer zetten we een museum voor muziekliefhebbers in de kijker. In dit museum kan je niet alleen een zeer grote collectie terugvinden aan instrumenten uit alle tijden en verschillende culturen, de meeste kan je ook eens uittesten. Bij deze ervaring voor jong en oud is het motto niet ‘Do not touch' maar ‘Please play'. Deze eigenzinnige aanpak zorgt ervoor dat een bezoek aan dit museum origineel, grappig, dynamisch en educatief kan zijn. Het is niet alleen geschikt voor alle leeftijden maar ook voor alle niveaus in muziek, van leek tot professional. In elke zaal zijn multimedia en instrumenten aanwezig. Naast hun permanente collectie hebben ze ook tijdelijke collecties die getoond worden. Op deze locatie kan je ook genieten van lezingen, concerten, workshops,... De website kan je hier bekijken. 

Weetje: De veelzijdigheid van zonne-energie

Zonne-energie is in het huidige tijdperk zoals men zegt een ‘hot item'.  De mogelijkheden zijn eindeloos...zo blijkt! Onlangs heeft de eerste trans-Atlantische vlucht met een vliegtuig op zonne-energie plaatsgevonden. De piloot vertrok vanuit New York en vloog naar de luchthaven van Sevilla. Het is de eerste keer dat een vliegtuig aangedreven op zonne-energie een vlucht heeft afgelegd van 5288km lang over 23uren.

Abierto por vacaciones

Naar jaarlijkse traditie zal ons kantoor ook dit jaar open blijven gedurende vakantieperiode. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een informatief gesprek en/of viewings van huizen!

 

 

www.andaluciavastgoed.com – (0034)952-534481 – Avenida de los Cipreses 16 (Urbanización Cortijo San Rafael) – 29788 Frigiliana (Málaga)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

 • Getuigenis expats

  Hallo iedereen!

  Ons verhaal begint zo n 33 jaar terug in de tijd toen we mekaar leerden kennen via een tante van mij. Mijn man, An ...

  André en Denise

  Lees meer...

 • Huis in de kijker

  17HC051 - Appartement in Alcaucin

  Mooi duplex appartement in Alcaucin met uitzonderlijk mooie zichten. De woning is gelegen in een goed onderhouden geb ...

  Lees meer...