Start » Andalucia vastgoed - nieuwsbrief april 2016

Andalucia vastgoed - nieuwsbrief april 2016


Indien u deze e-mail niet kan lezen, klik hier

Introductie

Hallo iedereen,

Het is zover, de lente is officieel begonnen en we kunnen beginnen uitkijken naar de komst van de zomer. Tijd dus voor een gloednieuwe nieuwsbrief met uiteenlopende items!
Andalucia Vastgoed is op zoek naar een nieuwe medewerker. Heb je interesse? Hieronder lees je meer.
De paasvakantie is ondertussen voorbij, de ‘Semana Santa' trok dit jaar weer duizenden mensen naar Malaga om de processies te bekijken.
Is het nog geen tijd voor je vakantie maar wil je graag al een beetje sfeer opsnuiven? Probeer eens een gemakkelijk receptje dat je meteen in vakantiesfeer brengt!
Er staan veel amandelbomen bij ons in de streek en als ze in bloei staan zorgen ze er jaarlijks voor dat we kunnen genieten van een mooi kleurenpalet. De amandelen zelf blijken over enkele geheimen te beschikken, wij onthullen ze voor jullie.
Belastingen, helaas moeten ze betaald worden, ook als je over een eigendom beschikt in Spanje. Ons advocatenteam stelde een overzicht op dat je bij ons kan terug vinden.
Er komt een nieuwe huurwetgeving voor huizen in urbaan gebied, belangrijk om op te volgen!
We geven ook nog een adresje mee van een huurwoning.

Veel leesplezier!

Geert en Patrica

Nieuwbouw projecten

1. 14hc047 Cover foto nieuw.jpg
Rijwoning Nerja - 14hc047
Slaapkamers: 2-3
Prijs: €225000
Ref. nr: 14hc047

Prachtig nieuwbouwproject gelegen tussen Nerja en Frigiliana. Deze
comfortabele woningen met ruime terrassen zijn van een hoogwaardige
...

Propuesta 8 Exteriores_1 1512.jpg
Moderne nieuwbouw villa's in Velez-Malaga
Slaapkamers: 3
Prijs: €356500
Ref. nr: 16hc003

Als je op zoek bent naar een makkelijk bereikbare, moderne villa dan zijn deze villa's zeker het overwegen waard. De eerst kijk-woning zal binnenko ...

Nieuwe Resales

1.16hc008 - cover.JPG
Villa Alcaucin - 16hc008p
Slaapkamers: 3
Prijs: €259000
Ref. nr: 16hc008p

Prachtige villa met 3 slaapkamers, 3 badkamers en garage.
Deze woning is gelegen op wandelafstand van het dorp en heeft prachtige zichten

16hc011 (8).jpg
Appartement in Competa - 16hc011
Slaapkamers: 1
Prijs: €79000
Ref. nr: 16jc011

Heel gezellig appartement in het hoger gelegen deel van Cómpeta, op wandelafstand van bars en winkels. Het is instapklaar en heeft origineel, dec ...

1.16HC012 cover.JPG
16HC012 Prestigieuze villa in Frigiliana
Slaapkamers: 4
Prijs: €850000
Ref. nr: 16HC012

Stijlvolle villa gelegen in een chique residentiële wijk halfweg Frigiliana en Nerja.
Het pand is opgebouwd uit 3 bouwlagen: gelijkvloers: h ...

Wij zijn op zoek naar...

Andalucia Vastgoed is op zoek naar een full-time medewerker voor onmiddellijke indiensttreding.
Voor meer info m.b.t. profiel, functievereisten en aanbod check vacature op onze homepage: www.andaluciavastgoed.be
Gelieve C.V. te mailen naar geert@andaluciavastgoed.com , meer info: (0034) 666 821796
Wat weet je over...amandelen?

De bloeiperiode van de amandelbomen mag dan wel net voorbij zijn, de kleurrijke bloemen van deze bomen zorgen elk jaar weer voor een mooi contrast. Iedereen geniet van het uitzicht maar  hoeveel weten we eigenlijk over amandelen? Ze blijken enkele goed bewaarde geheimen te hebben. Daarom in deze nieuwsbrief enkele weetjes over amandelen!


1. Familie van de perzik

Amandelen, die we aanduiden als noten, zijn eigenlijk steenvruchten van de amandelboom. Die boom behoort tot 'prunus'-familie. Ook kersenbomen, perzikenbomen en nectarinebomen vallen onder dezelfde categorie.

De rest van de puntjes kan je hier lezen.

Verhuren

Heb je een woning in urbaan gebied (in een dorpskern of urbanizatie)? Verhuur je deze woning? Dan is het belangrijk om te weten dat er een nieuwe huurwet in voege treedt vanaf 1 mei 2016. Het decreet 28/2016 betreft alle eigenaars die hun eigendom verhuren op urbaan terrein. Vanaf dan moet je (gratis) een registratienummer aanvragen om de woning in te schrijven als huurwoning. Ons advocatenteam kan jullie verder wegwijs maken met betrekking tot de nieuwe regulatie. Contacteer Melanie voor meer informatie.
E-mail: melanie@axarquiasolicitors.com

 

 

 

Recept

Voor deze nieuwsbrief hebben we gekozen om een klassieker te brengen uit onze eigen dorp, Frigiliana. De aubergines met honing zijn hier een bekend fenomeen en ideaal om te serveren als tapa. Het is een heel eenvoudig recept om zelf te maken nu de lente van start is gegaan. Ideaal om een vakantiegevoel te creëren! Bekijk het recept op onze blog. 

SEMANA SANTA

Naar jaarlijkse gewoonte werd enkele weken geleden alles uit de kast gehaald voor de ‘Semana Santa', een trekpleister voor zowel de toeristen als de plaatselijke bevolking. Vooral Malaga en Sevilla zijn bekend voor de grote processies maar ook de berdorpjes hebben hun eigen ceremoniën. Een heel jaar worden deze feesten voorbereid. Als je nog nooit een processie kon bijwonen dan is dit voor de toekomst toch wel een aanrader, je moet het eens meegemaakt hebben.Tijdens de optochten is er muziek, wierook en vooral heel veel passie! Van over heel de wereld zakken nieuwsgierigen en gelovigen af naar Andalusië omdat de processies hier het hevigst gevierd worden. Verschillende broederschappen dragen de ‘tronos' die afgewerkt zijn met goud en grote beelden. De zwaarste die in Malaga wordt gedragen, weegt ruim 4000kg en wordt gedragen door meer dan 150 personen. Het dragen van een troon is een heel grote eer. Er zijn processies die langer dan 5 uren duren en sommige dragers kiezen ervoor om deze tocht geblinddoekt te maken. Letterlijk en figuurlijk een loodzware opdracht! Zelfs Antonio Banderas loopt jaarlijks mee in de processies in zijn thuisstad, Malaga.

Belastingen betalen in Spanje

Wonen en kopen in Spanje is natuurlijk niet enkel genieten van de omgeving en het klimaat, er komen ook enkele verplichtingen bij kijken zoals belastingen. Het is vaak niet gemakkelijk om hier zicht op te krijgen, wanneer moet je ze betalen, wat moet je aangeven en hoeveel kost het? Er is ook een verschil tussen resident en niet-resident zijn. Vaak zien klanten het bos door de bomen niet meer. De advocaten waarmee we samenwerken hebben daarom een overzicht gemaakt van hoe dit precies in zijn werk gaat. Zij kunnen jullie ook bijstaan voor het indienen van de aangifte en al jullie vragen beantwoorden. Het volledige artikel kan je hier doornemen. Wil je liever communiceren in het Nederlands? Dat kan ook, bij het kantoor werkt een Nederlandstalige bediende (Melanie Elst) en zij kan jullie verder helpen: melanie@axarquiasolicitors.com.

Villa te huur

Ben je nog op zoek naar een villa om te huren? Een kennis van ons verhuurt zijn villa in Competa voor 8 personen. Meer foto's en contactgegevens kan je hier vinden.

 

 

www.andaluciavastgoed.com – (0034)952-534481 – Avenida de los Cipreses 16 (Urbanización Cortijo San Rafael) – 29788 Frigiliana (Málaga)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

 • Getuigenis expats

  Na onze wereldreis vonden we in Nederland geen rust meer. Het werk leek saai en voelde tevens zeer stressy aan, het kriebelde m ...

  Ben en Sonja

  Lees meer...

 • Huis in de kijker

  Villa in Alcaucin - 17hc047

  Deze villa is gelegen in een gewilde urbanisatie op korte afstand van verschillende dorpjes met winkels, bars en rest ...

  Lees meer...