Home » Feedback klanten

Feedback klanten

Uit de praktijk

Jan en Ingrid

Wij hebben Andalucia Vastgoed eerder toevallig leren kennen via het Internet. Wat ons dadelijk aansprak was het ruime aanbod aan woningen (18.000) over geheel de Axarquía.
De eerste contacten verliepen via email maar al snel onderhielden we bijna wekelijks telefonisch contact om het resultaat van de selecties te bespreken. Op die manier kwamen wij reeds na enkele weken tot een top 10 van eigendommen.
Op onze aanvraag werden de bezichtigingen gecombineerd op 1 dag en tevens in het weekend. Eén van de 10 huizen heeft ons dusdanig bekoord dat wij ’s anderdaags een bod hebben gedaan dat kort nadien aanvaard werd door de verkopende partij. De kort maar krachtige interventie van Andalucia Vastgoed was zeer lonend want momenteel zijn we de trotse eigenaar van een villa in Arenas.

Kris en Nicole

Als fervent biker was een eigen stek onder de spaanse zon reeds lang een droom. De hoge vastgoedprijzen van de laatste jaren weerhielden ons om onze plannen te realiseren.
Via een aantal makelaars realiseerden we ons vrij snel dat een budget van 100.000€ niet veel opleverde. Vele makelaars waren dan ook niet echt gemotiveerd om tijd te investeren in dit soort zoektocht.
Andalucia Vastgoed echter beschouwde het als een ware uitdaging om samen met ons op zoek te gaan naar een dorpswoning of appartement aan een goede prijs-kwaliteit.
Een 30-tal eigendommen passeerden de revue en uiteindelijk botsten we op een leuk gelijkvloers appartement gelegen in Cómpeta. Na de verkoop regelde Andalucia Vastgoed tevens de nodige verfraaiïngswerken aan het pand en als kers op de taart zelfs de aankoop van een fonkelnieuwe scooter! Het leuke van alles is dat we nu zelfs nog geld overhouden van ons startbudget!

Ben en Sonja

Vooraleer ik mijn zoektocht in Spanje begon heb ik eerst het hele Internet afgestruind: er was geen finca of cortijo of ik had hem al ontdekt op het web. Je kan dus wel stellen dat ik goed gewapend van start ging. Helaas na een 6-7- tal bezoeken aan Spanje en een 100-tal finca´s later was de wanhoop meer nabij dan een potentiële aankoop. Wat ik zocht - een authentieke finca met mogelijkheid tot een 8-10 tal kamers aan een prijs van 400.000€- bestond gewoonweg niet!!!
Ik had wel nog een zeer authentiek pand achter de hand met 5ha. terrein maar zonder elektriciteit- of watervoorziening en bovendien met nog een hele hoop werk. Net in die fase leerde ik Andalucia Vastgoed kennen. Hun transparant beleid en eerlijkheid trok me aan en ik schakelde hen in als mijn vertrouwenspersoon terwijl ik terug in Nederland vertoefde.
Naast hun vastgoedadvies was hun projectmanagementservice voor mij van cruciaal belang om mijn beslissing tot aankoop door te drijven. Eens zover hebben zij tijdens de aankoopfase tevens een belangrijke rol gespeeld om compleet vastgelopen onderhandelingen om te buigen naar een succesvolle aankoop.

Hans en Anne-Loes

Wij leerden Andalucia Vastgoed kennen op een tapa-avond georganiseerd door Nedwerk (Nederlandstalig Netwerk voor ondernemers in Spanje). Hun werkwijze als onafhankelijk vastgoed adviseur/ architect sprak ons vrij snel aan. In samenspraak met hen screenden we zelf heel wat huizen (via internetsites); parallel hieraan voerden zij op maat gemaakte selecties uit voor ons uit en organiseerden ze telkens alle bezichtigingen van A tot Z.
Op die manier spaarden we heel wat tijd uit en beschikten we steeds over één vast contactpersoon in Spanje die ons tijdens het hele traject bijstond. Het feit dat we ook niet gelimiteerd werden tot enkel hun vastgoedportefeuille of tot een welbepaalde streek beschouwden we als een groot pluspunt tijdens onze zoektocht. Verder is hun ervaring in de bouwwereld mooi meegenomen om onze toekomstige villa om te vormen tot een aantrekkelijke B&B.

Steve en Gisele

Onze zoektocht met Andalucia Vastgoed startte eerst ten Oosten van Malaga. Na een korte verkenning besloten we echter in de buurt van onze vrienden te gaan wonen en zo belandde we al snel in Alhaurín el Grande waar we een pas gerenoveerde dorpswoning kochten met zicht op de vallei. Een half jaartje na de aankoop rezen er plots problemen m.b.t. het afvoersysteem.
Een duidelijk voorbeeld van ‘verborgen gebreken’ dat de verkoper deskundig toegedekt had tijdens de verkoop. Andalucia Vastgoed liet stante pede een verslag opstellen door een technisch architect, stelde een onstoppingsfirma aan en een lokale aannemer om de problemen structureel op te lossen. Verder gaven ze hun advocaat de opdracht om de gemaakte kosten te recupereren via de vorige eigenaar. De service van Andalucia Vastgoed beperkt zich niet tot enkel verkoop maar treedt ook op als problem-solver indien nodig, wat wij sterk apprecieerden.

Frank en Betty

Onze emigratiedroom startte met een zoektocht naar een bestaande B&B of een finca die omgebouwd kon worden tot een ruraal hotel met een 5-tal kamers.
Heel wat bezichtigingen later hebben ertoe geleid dat we uiteindelijk hebben besloten te opteren voor een nieuwbouwproject. Een zeer delicaat verhaal gezien de huidige wetgeving.
In het begin hebben we veel makelaars ontmoet die ons de hemel op aarde beloofde, Andalucia Vastgoed daarentegen was steeds zeer duidelijk en vertelden ons waar het op stond.
In samenspraak met onze advocaat volgden zij nauwgezet het hele aankoopproces op. (aanwezigheid van bouwlicenties, lokale reglementeringen, banktaxaties,…) Ook stonden ze ons bij op het vlak van planontwerp, uitwerken van meetstaten om prijsaanvragen op te vragen, vertalingen,… De combinatie van ‘onafhankelijk’ vastgoedadvies mét bouwadvies was voor ons alleszins een onontbeerlijk gegeven in de aankoop van dit soort project.

Newsletter

Stay informed on our latest news!

  • Experience expats

    Since January 2011 we, Philippe Cappelle, 40 years old, Valerie Sartelet, 37 years and our son Cedric, 10, have been living in southern S ...

    Filip, Valerie and son Cédric

    Read more...